België

Welkom op de ECSLA introductiepagina

Dank voor uw interesse in ECSLA. Hieronder vindt u beknopte informatie in uw eigen taal.

Al meer dan 50 jaar vertegenwoordigt ECSLA de belangen van duizenden koel- en vrieshuizen in heel Europa, met een totale capaciteit van meer dan 40 miljoen m3. Met haar hoofdkantoor in Brussel, biedt ECSLA diensten op maat aan de verschillende segmenten in de markt:

  • Individuele koel- en vrieshuizen en logistieke bedrijven
  • Nationale verenigingen van koel- en vrieshuizen en distributiebedrijven
  • Leveranciers van producten / diensten aan de koel- en vriesindustrie
  • Wetenschappers, onderzoekers, universiteiten, instellingen, etc.

ECSLA is de enige vertegenwoordiger van de koel- en vriesindustrie op Europees niveau en als zodanig de stem van de Europese temperatuurgevoelige logistieke sector.

De basisdiensten van onze non-profit organisatie kunnen als volgt worden gegroepeerd:

Platform voor netwerken
De vele activiteiten het hele jaar door bieden alle schakels van de industrie de mogelijkheid om te netwerken met internationale collega's en de marktontwikkelingen, trends en best practices in de sector te bespreken.

Educatie, training en onderzoek
Zowel in het voor- als najaar organiseert ECSLA een 2-daagse conferentie met internationale sprekers die voor de industrie belangrijke ontwikkelingen bespreken en themasessies rond Koelen & Energie, Bedrijfsprocessen & Technologie en Wetgeving & Lobbyen.
Benchmarking en marktenquêtes zijn de jongste prioriteiten.

Informatie en database
De vele elektronische nieuwsbrieven, maandelijkse publicaties, online bibliotheek en informatie in het Members Only deel van de website zijn allemaal zeer waardevolle instrumenten voor het management en tegelijkertijd toegankelijk voor alle medewerkers.

Wetgeving en lobbyen in Brussel
Tegenwoordig is 80% van de wetgeving met betrekking tot onze industrie afkomstig uit Brussel. ECSLA heeft haar eigen fulltime lobbyist in Brussel, die zich vooral concentreert op de volgende thema’s: milieu, F-gassen, energie-efficiëntie, voedselveiligheid en koeltransport.

Marketing en promotie
Als vertegenwoordiger van de Europese koel- en vriesindustrie neemt ECSLA verantwoordelijkheid voor het gezamenlijk creëren van publiciteit en het bijdragen aan het veilige, betrouwbare en efficiënte imago van de industrie. Het uiteindelijke doel is om een platform te creëren waar alle Europese brancheorganisaties uit de koudeketen samen komen.

Voor meer gedetailleerde informatie kunt u contact opnemen met:
ECSLA: info(at)ecsla.eu of +32 2285 0700

Of

Beroepsvereniging der Belgische Vries- en Koelnijverheid (BVBVK-UPBIF)
Leest-Dorp, 3
B-2811 Leest
Belgium
Tel: +32 15 719595
Email: bvbvk-upbif(at)telenet.be